ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Ο ΑΕΝΑΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΕΧΩΦ


O αέναος κύριος Τσέχωφ

Σχεδίασμα πάνω στον Τσέχωφ: Ένα workshop για ενήλικες βασισμένο στα τέσσερα βασικά έργα του Τσέχωφ που καταλήγει σε παράσταση

15-17 Δεκεμβρίου 2016 στο BlackBox

Εισηγήτριες: Νικολίνα Γκάλλιου, σκηνοθέτις/δραματολόγος
Βίκη Φραγκούδη, ηθοποιός

Αρχικός στόχος του σεμιναρίου είναι η επαφή των συμμετεχόντων με την βασική εργογραφία του Αν. Τσέχωφ μέσω μιας πρώτης επαφής με τα έργα του συγγραφέα τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά. Στις τρεις ημέρες που απαιτούνται για την διεξαγωγή του workshop, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μια σφαιρική γνώση αλλά και τα βασικά εφόδια που προάγουν τη θεατρική σκέψη πάνω σε σύγχρονα κείμενα γενικότερα αλλά και στην εργογραφία του Τσέχωφ ειδικότερα.

Το workshop περιλαμβάνει τρία στάδια: την θεωρητική εκπαίδευση, μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες θα λάβουν έναν νέο τρόπο προσέγγισης κλασσικών έργων γενικότερα αλλά και του Tσεχωφ ειδικότερα. Την πρακτική εξάσκηση με ασκήσεις που απελευθερώνουν το σώμα και διευκολύνουν την έκφραση μέσω της κίνησης. Και την τελική παρουσίαση με την μορφή μιας ανοιχτής στο κοινό performance όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τα θεωρητικά αλλά και πρακτικά εφόδια που έλαβαν στις τρεις ημέρες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του workshop.

Πληροφορίες εργαστηρίου
Ημερομηνίες
Έναρξη: Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016
Λήξη: Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016
Ώρες: Πέμπτη – Σάββατο 16:00 – 20:00
Συνολικές ώρες εργαστηρίου:  12
Κόστος συμμετοχής: 50 €
Τόπος: BlackΒox, Βασιλίσσης Όλγας 65 και Φλέμινγκ 2, Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής:  6944743760

Δίνεται βεβαίωση συμμετοχής

Περιορισμένος αριθμός θέσεων-Κράτηση απαραίτητη